Publikbild från livekonsert.

Kalasartister

Under Kalix Sommarkalas arrangerar vi livemusik med flera olika artister. Både förmågor från länet och aktuella stjärnor. Och det skadar väl inte att allt är gratis?!

Torsdag 18 juli

Lasse Holm – 19.30

Kompositören, textförfattaren, sångaren och programledaren Lasse Holm står på Nyab-scenen torsdag den 18 juli, klockan 20.00. 80-årige Lasse Holm är utan tvekan en av Sveriges mest folkkära artister. Han hade sin första låt på svensktoppen 1974, och totalt har det blivit över 70 svensktoppsplaceringar. Lasse Holm är upphovsman till drygt sjuhundra låtar, varav fem vunnit melodifestivalen.
Som artist fick han sitt stora genombrott 1986 då den klämmiga "Cannelloni, Macaroni" – en ode till det Italienska köket – blev en landsplåga.

På Kalix Sommarkalas sjunger Lasse Holm favoritlåtar från hela karriären som låtskrivare och artist.

Samir & Viktor – 21.00

Den dynamiska musikduon Samir & Viktor kommer till Kalix och bjuder på massor av energi och upptempo-hits. Med sina Melodifestivalbidrag Groupie, Bada nakna och Shuffla har de blivit folkkära och det är nog få som kan stå emot att sjunga med när Samir & Viktor släpper loss på scenen. Duon är mångsysslare och också kända för annat än bara musiken. Samir Badran är också en känd tv-profil och Viktor Frisk är livsstils- och modebloggare med många följare. 


Fredag 19 juli – HemvändarkalasetIsak Uddström – 19.15

Piteåsonen Isak Uddström, känd från Idol och Talang, kommer till Kalix för en konsert på Hemvändarkalaset fredag den 19 juli! Han står på Nyab-scenen klockan 16.30. Missa inte denna spännande unga artist!

Rocktrubadurerna Tomas & Stefan – 20.15

Rocktrubadurerna Stefan Berggren (sång, gitarr) och Thomas Jakobsson (gitarr) spelar under Hemvändarkalaset den 19 juli favoriter från egna och andras band. Förbered dig på en häftig rockresa på Nyab-scenen!

Stefan har spelat med musiker från Deep Purple och Whitesnake. Thomas är kanske mest känd från WildliW och Bedlam.

Maxida Märak – 21.15

Artisten, skådespelaren och människorättsaktivisten Maxida Märak uppträder under Hemvändarkalaset – fredag den 19 juli. Hon intar Nyab-scenen klockan 21.15.  Tio år efter sitt genombrott som artist är Maxida fortfarande en av landets mest unika och tongivande artister. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk.

Texterna är raka, ärliga och inte sällan politiska. Hon skriver om sin historia, om samhället ur det samiska folkets perspektiv. Under hösten 2021 såg vi Maxida i TV4s “Så mycket bättre” där hon gjorde egna tolkningar av andra stora svenska artisters verk.

Som artist strävar Maxida Märak efter att skapa "fet" musik. På Kalix Sommarkalas kan vi se fram emot en kaxig Maxida, som inte är blyg att ta för sig. Hon är hellre för mycket än för lite!

Lördag 20 juli
Dotter – 19.15

Dotter står på Nyab-scenen lördag den 20 juli, klockan 19.15. Johanna Jansson – som hon egentligen heter – tog för fyra år sedan Melodifestivalen med storm genom låten "Bulletproof". Under våren deltar hon i Melodifestivalen ännu en gång, och i sommar kommer ser du henne alltså på Kalix Sommarkalas.Petra Marklund – 21.00

Artisten, musikern och låtskrivaren Petra Marklund står på Nyab-scenen lördag den 20 Juli, klockan 21.00, och presenteras av NYAB. Petra Marklund har släppt hela 8 studioalbum, sedan 2005. De fyra första under artistnamnet September nådde framgångar på danslistor runtom i hela världen. Hennes stora genombrott på hemmaplan kom dock i samband med att hon 2010 medverkade i programmet "Så mycket bättre" på TV4.

På Kalix Sommarkalas får vi höra låtar från hela Petra Marklunds karriär.

 
Dotter. Foto: L. Meijer.

Dotter.
Foto: L. Meijer.

Maxida Märak. Foto: Sofie Lindberg.

Maxida Märak.
Foto: Sofie Lindberg.

Petra Marklund
Foto: Daniela Spiroska.

Isak Uddström. Foto: Jakob Dahlström, TV4-Film.

Isak Uddström.
Foto: Jakob Dahlström, TV4-Film.

Lasse Holm. Foto: Pressbild.

Lasse Holm.
Foto: Pressbild.

Rocktrubadurerna Stefan Berggren (sång, gitarr) och Thomas Jakobsson (gitarr) spelar under Hemvändarkalaset..

Stefan Berggren och Tomas Jakobsson.
Observera att bilden är sammansatt av flera.